PLAÇA DE LA VILA, 9 08339 VILASSAR DE DALT Telf. 93 750 83 04divendres, 18 de maig de 2012

dimarts, 15 de maig de 2012

Full131 13-5-2012-B (1)


Homilia del Sr. Cardenal, Dr. Lluís Martínez Sistach, en la solemnitat de la Mare de Déu de Montserrat , a la Basílica de Montserrat, 27 d’abril de 2012
Continuació
Maria va visitar a la seva parenta Elisabet perquè l’estimava i per això va fer present Déu, ja que Déu és amor. Quan estimem fem present a Déu a les persones. Per això, l’evangelització s’ha de realitzar fonamentalment estimant. El testimoni de la vida de fe, esperança i caritat és absolutament necessari per anunciar a Jesús i el seu evangeli. Tanmateix no és suficient, ja que com ens recordà Pau VI, en la seva exhortació apostòlica Evangelii Nuntiandi,aquell testimoni caldrà ser explicitat amb la paraula presentant a Jesús, Déu i home, salvador del gènere humà.
Així, doncs, ens cal evangelitzar amb el testimoni de la vida i amb la paraula. Avui l’Església està abocada a la nova evangelització, atesa la realitat de les nostres societats europees occidentals molt secularitzades i on moltes persones viuen com si Déu no existís. Per això, el Pla Pastoral de l’Arxidiòcesi de Barcelona està centrat en l’evangelització i el seu primer objectiu prioritari consisteix en donar a conèixer Jesús als qui no el coneixen.
Les paraules d’Elisabet dirigides a Maria tenen un sentit molt ple i cal posar en relleu també el que diu al final: “Benaurada la qui ha cregut, que es complirà tot allò que li ha estat dit de part del Senyor”. La felicitat de la fe és quelcom molt important en l’Evangeli. Com ens ha dit el Papa Beat Joan Pau II, aquest text revela un contingut mariològic essencial, o sigui, la veritat sobre Maria, que ha arribat a estar realment present en el misteri del Crist precisament perquè “ha cregut Redempto- toris Mater, 12). La plenitud de gràcia anunciada per l’ àngel significa el do de Déu mateix. La fe de Maria, proclamada per Elisabet en la visitació, indica com la Verge de Natzaret ha respost a aquest do.
La fe de Maria pot ser comparada a la fe d’Abraham, anomenat per l’Apòstol  “el nostre pare en la fe” (Rm 4, 12). En l’obra salvadora de Déu, la fe d’Abraham constitueix el començament de l’Antiga Aliança; la fe de Maria en l’anunciació dóna començament a la Nova Aliança. Tal com Abraham “esperant contra tota esperança, va creure i esdevingué pare de moltes nacions” (Rm 4, 18), així Maria, a l’instant de l’anunciació va creure que pel poder de l’Altíssim, per obra de l’Esperit Sant, esdevindria la Mare del Fill de Déu segons la revelació de l’àngel: “el nadó serà sant, serà anomenat Fill de Déu” (Lc 1, 35). Maria va creure i es va complir tot allò que li havia estat dit.
Maria, sota l’advocació tendra i entranyable de la Mare de Déu de Montserrat, és també Mare nostra per voluntat del seu Fill a la creu. Ella està amatent a les nostres necessitats espirituals i materials. I avui n’hi ha moltes com a conseqüència de la crisi econòmica i de valors que vivim. Maria es posa entre el seu Fill i els homes i les dones en la realitat de les seves privacions, indigències i sofriments. Ella fa de mitjancera no com una persona estranya, sinó en el seu paper de mare, conscient que com a tal fa present al Fill –com ho féu a les noces de Canà- les necessitats dels homes i les dones d’avui i de sempre. Amb aquesta confiança ens apropem amb la pregària i amb la nostra peregrinació a aquest Santuari, a la Mare de Déu de Montserrat, la Mare de Jesús i Mare nostra, perquè vetlli per les nostres necessitats materials i espirituals. I ella ens dirà com ho féu també als qui servien en aquelles noces, “feu el que Jesús us digui”. Que així sigui.

Full 131 13-5-2012-B (2)


PASQUA DEL MALALT
Aquest diumenge, 13 de maig, celebrarem la Pasqua del Malalt. Com cada any hi participaran més activament els malalts que són visitats pel grup de Pastoral de la Salut de la parròquia que poden venir. Que el Senyor ressuscitat en faci viure la creu del sofriment de la malaltia i de la vellesa amb l’esperança que dóna la fe.
Enguany la frase evangèlica és: La teva fe t’ha salvat, aixeca’t, ves-te’n (Lc. 17, 19).

SORTIDA PASQUAL
EL dissabte 26 de maig anirem, si Déu vol, a Reus
El preu és de 39€ tot inclòs. Podeu passar a la sagristia després de les Misses de cap de setmana per apuntar-vos. Més endavant donarem més informació.

MES DE MARIA
El mes de maig és tradicionalment marià, per això, el mes de maig és diu el mes de Maria. L’Església viu a tot el món el temps de Pasqua en el qual celebrem la triomfal resurrecció de Jesucrist nostre Senyor. Junt amb aquest temps festiu i d’agraïment a Déu també tenim especialment present a la Verge Maria. Hi ha unes oracions molt boniques per resar el mes de maria. Cada dia abans 10 minuts abans de la Missa de les 20:00h resem el mes de Maria. Si algú vol aquest full que el passi a demana a la sagristia després de les Misses.

PREGÀRIA A LA VERGE DE FÁTIMA
El 13 de maig és la seva festa.
Oh Verge Santíssima, Vos que os apareixereu repetides vegades als nens; jo també voldria veure-us, escoltar la vostra veu i dir-vos: Mare meva, porteu-me al Cel. Confiant en el vostre amor, os demano obtingueu-me del vostre fill Jesús una fe viva, intel·ligència per conèixer-lo i
estimar-lo paciència y gracia per servir-lo a ell i als meus germans,
                                              i un dia poder unir-me a Vos en el Cel.
Mare meva, aquí teniu al vostre fill, sigueu Vos la meva Mare!
¡Oh dolç Cor de Maria, sigueu la meva salvació ! Amen.

FULLS RELLIGATS
Ja podeu passar a buscar els fulls relligats en l’horari de despatx.
Gràcies.

ROMERIA A MONTSERRAT
El dimarts 15 de maig, de 12 a 1 del migdia i de 6 a 2/4 de 8 del vespre podeu passar per fer la inscripció per la Romeria, que aquest any és del 22 al 25 de Juny.PRIMERES COMUNIONS
El diumenge 6 de maig han rebut per primer cop a Jesucrist Sagramentant els següents nens: Àgata Bot Piella, Xavier Vilà Saborit, Helena Corbalán Sánchez, Mariona Artigas Vallmitjana i Darek Samó Perea. Moltes felicitats

Parlament del tancament dels Sant Màrtirs


Ja estem al final de la Festa Major dels Sant Màrtirs. El poble de Vilassar ha estat de festa Major durant aquests dies. Hi ha realment una sensibilitat molt especial de Vilassar vers els seus Sants Màrtirs, una estimació que es transmet de generació en generació. És important que la devoció vers els Sants Màrtirs es mantingui i també vagi a més. Ells des del cel ens ajuden a alçar la mirada vers Jesucrist. La seva empremta en la història ha estat gràcies a la seva fe i a la seva fidelitat fins a vessar la pròpia sang per amor a Jesucrist. Ells ens recorden amb les seves relíquies, que piadosa i solemnement exposem ens aquests dies, des del seu silenci i quietud que la nostra fe cristiana es quelcom molt seriós, que va més enllà de la vida aquí en la terra, que apunta al Cel. Nosaltres, en aquest moment, som un testimoni clamorós- i potser no en som conscients- de que realment Jesucrist ha ressuscitat i que aquell que creu en Ell ressuscitarà amb Ell. Si no és així què estem fent davant d’aquest ossos?, perquè tanta solemnitat a l’altar dels Sants Màrtirs? Quin és el motiu perquè els hi tinguem tan especial predilecció? doncs perquè després de la seva mort victoriosa  les seves restes mortals són un clam joiós de fe en la resurrecció de Jesucrist.
 També ens recorden que la seva fe va ser provada, ells en van sortir triomfadors i ens esperonen  a nosaltres, que davant de les dificultats en què podem trobar-nos, el Senyor sempre està al  nostre costat animant-nos a que siguem fidels a l’Evangeli de salvació  que hem rebut. Durant la història del cristianisme sempre hi ha hagut dificultats i persecucions. Aquestes contrarietats no han estat mai un fre perquè la fe s’estengui a tot Europa i al món. El que realment frena l’Evangelització, és a dir la transmissió de la fe, és la vida cristiana viscuda sense il·lusió, sense convenciment, com un costum, amb el lema del benestar per sobre de tot, perdent la consciència de pecat; quan Jesucrist ens diu que qui vulgui seguir-me es negui a si mateix, prengui la seva creu i  em segueixi. Aquest moment de crisi econòmica que estem vivint ens fa replantejar quins són els valors principals dels qual tenim més necessitat. I si  ho pensem sincerament i en calma veurem que són els que l’església ensenya fen ressò de la Paraula de Déu: els 10 manaments, la fe, l’esperança i la caritat. La família i sobre tot el perdó d’uns amb els altres. Aquests i molts més valors no depenen de la situació política sinó de què l’home d’avui torni a acollir en els seu cor la Veritat Salvadora de Nostre Senyor Jesucrist de lo qual els nostres sants Màrtirs en son un insigne testimoni.
Vull tenir avui un record afectuós pel Pere Màrtir Cusell i Artigas que ha estat cridat a la Casa del Pare el passat divendres 27, dia de la Mare de Déu de Montserrat, i vam tenir el funeral el diumenge  29 festa dels Sants Màrtirs, el dia del seu sant. Que va estar durant molts anys president de la junta de la confraria dels Sants Màrtirs i l’any passat va rebre el títol de confrare d’honor. Home de fe i gran devot dels nostres sants copatrons. Que per la seva poderosa intercessió en Pere Màrtir estigui al cel amb els Sants Màrtirs.
I per acabar donar la notícia de què hi haurà relleu en la junta dels Sants Màrtirs. La Senyora presidenta Mª Teresa Prats deixa el càrrec, per donar relleu a altres persones. Li agraïm tots aquest 11 anys que ha estat al davant de la confraria, per tota la seva dedicació i bon fer per mantenir i millorar la Festa dels Sant Màrtirs. També li vull agrair la bona relació que ha mantingut amb els rectors que hi ha hagut durant els seu mandat, incloent-me a mi es clar, contant sempre amb el rector en tot com crec que ha de ser. També es despedeix com a vicepresident en Joan Pibernat, i també li agraïm la seva tasca sovint sense fer soroll i sempre contant pel bé de la festa dels Sants Màrtirs.

Que per la intercessió dels Sants Màrtirs Déu ens beneeixi amb el do del qual ells en són més pregons: la fe en Jesucrist mort i ressuscitat per perdonar-nos els pecats i donar-nos així la vida eterna. Sants Màrtirs de Vilassar, protegiu des de la glòria ......els devots de Vilassar.
Mn. Jordi Gutiérrez Bassa. Rector.

Fotos de la festa dels Sants Mártirs 2012