PLAÇA DE LA VILA, 9 08339 VILASSAR DE DALT Telf. 93 750 83 04dijous, 24 de maig de 2012

TROBADA FESTIVA DELS PORTANTS DEL SANT CRIST

 

El dissabte 19 de maig, com cada any, el Cos de Portants amb els seus cantaires, la seva directora, les organistes de la Parròquia, i el nostre rector, ens vam reunir  per fer un dinar de germanor. Amb un ambient joiós i familiar  vam compartir taula i el record  dels dies de Setmana Santa, feia goig de veure més de quaranta persones  aplegades en una llarga i única taula.

dimarts, 22 de maig de 2012

Full132 20-5-2012-B (1)

COMIAT I AGRAÏMENT
Cada any, quan arriba el bon temps i en plena primavera, Vilassar de Dalt celebra la Festa Major dels Sants Màrtirs, una festa ben antiga que conserva els seus orígens religiosos i que ha esdevingut un signe d'identitat per als vilassarencs.
A Vilassar de Dalt hi ha força coses que cal donar a conèixer a les noves generacions, però el fet dels Sants Màrtirs és singular i ens arriba al cor.
Cal dir que, per a molts vilassarencs, els Sants Màrtirs són, però, quelcom més. Molts ens hi emmirallem i hi dirigim les nostres pregàries. Però per què? Perquè, quan els Sants Màrtirs van arribar, ho van fer amb un missatge adjunt, un missatge d'esperança de resurrecció que Déu ens dóna.
Les roses ponderen la festa dels Sants Màrtirs per omplir d'olor tot el poble de Vilassar: són un símbol de protecció, una invitació a la pregària, un testimoni de fe i, per damunt de tot, una icona d'estimació i coratge. I l'últim dia de la festa major es respira un gran sentiment religiós i l'altar dels Sants Màrtirs concentra tota l'olor d'esperança en el Senyor.
Tot i que molts de vosaltres ja ho sabeu, m'acomiado com a Presidenta de la Junta de la Confraria després d'onze anys en el càrrec. Hi he estat contenta i amb esperit de servei a la parròquia i a Vilassar. I per aquesta raó, voldria acomiadar-me amb un agraïment profund a tota la Comunitat i, d'una manera especial, a la Confraria dels Sants Màrtirs per la seva confiança. No cal dir que també vull donar públicament les gràcies a tots els rectors de la parròquia i membres de la Junta amb qui, amb dedicació, il·lusió i entrega, he treballat durant aquests anys per mantenir viva la devoció als Sants Màrtirs i mantenir el seu estendard ben alt. No puc acabar, és cert, els meus agraïments sense donar-ne un de ben afectuós a Joan Pibernat pel seu bon fer durant aquests anys.
A tothom, moltes gràcies i adéu-siau.
M. Teresa Prats i Brasó

Full 132 20-5-2012-B (2)

PASQUA DEL MALALT
El passat diumenge,dia 13 de Maig, varem celebrar la Pasqua del Malalt. Es una festa que permet a les persones amb dificultats a moure's celebrar junt amb tota la comunitat la joia de la Pasqua.
Com cada any varem assistir al retrobament emocionat de vells amics i amigues que per manca de mobilitat no es veuen , tret d'aquest dia, en tot l'any. Fet que fa que aquesta Eucaristia , tingui un sentit mes fraternal i alegre.
Agraïm de tot cor la col·laboració de la gent gran que es va prestar llegir amb tota senzillesa , les pregàries de la Missa , contribuint a fer més seva la celebració.
Al final varem poder oferir als Avis i Àvies uns bombons, obsequi de l'Ajuntament de Vilassar , i unes plantes, per gentilesa de Plantes SORS. Tot plegat va contribuir a donar una mica d'il·lusió a la nostra gent gran.
Gràcies a tots els que vareu col·laborar, i als que vareu assistir , contribuint a la alegria de la festa , i a que els malalts i la gent gran sentin que compten encara per la comunitat.
Els Visitadors de Malalts.

MES DE MARIA
El mes de maig és tradicionalment marià, per això, el mes de maig és diu el mes de Maria. L’Església viu a tot el món el temps de Pasqua en el qual celebrem la triomfal resurrecció de Jesucrist nostre Senyor. Junt amb aquest temps festiu i d’agraïment a Déu també tenim especialment present a la Verge Maria. Hi ha unes oracions molt boniques per resar el mes de maria. Cada dia, 10 minuts abans de la Missa de les 20:00h, resem el mes de Maria. Si algú vol aquest full que el passi a demanar a la sagristia després de les Misses.

CÀRITAS VILASSAR
Tornem a obrir la botiga de roba solidària els divendres de 17:00 a 20:00.
Aliments: Sucre, llegums crus i cuits, llet desnatada i semi, conserves de tonyina i sardines. Altres: dues estufes de butà, una taula de menjador (4 persones) i un cotxet per a bessons.
REUNIONS DE LA SETMANA
Junta dels Sants Màrtirs, el dimarts 22, a les 21:00.
Comissió de Corpus, el dimecres 23, a les 20:30.

SORTIDA PASQUAL
El dissabte 26 d’aquest mes de maig anirem, si Déu vol, d’excursió Parroquial per celebrar la Pasqua, i dins el mes de Maria, a la bonica ciutat de Reus (Tarragona). A les 8 de matí ens posarem en ruta, (sortirem de la Riera de Targa), a l’arribar visitarem el Santuari de la Mare de Déu de la Misericòrdia, molt venerada a Reus. Tot seguit farem una visita guiada per la preciosa “Ruta Modernista” , on gaudirem de les obres dels nostres millors arquitectes catalans, entre ells Lluís Domènech i Montaner, amb el seu emblemàtic “Institut Pere Mata”, (conjunt arquitectònic modernista), les façanes de la Casa Gasull, Casa Rull, Teatre Fortuny... Al finalitzar, i com que ja haurem agafat gana, anirem a dinar al restaurant: “Mas de les Ànimes”. A la tarda acabarem de meravellar-nos d’altres llocs de la ciutat i també tindrem temps de lleure per passejar, mirar botigues… I a les sis més o menys tornarem cap a Vilassar per arribar a les vuit.
El preu recordeu que és només de 39€, tot inclòs. Podeu apuntar-vos després de totes les misses del cap de setmana, a la sagristia.
Passarem un dia inoblidable de germanor, cultura i lleure. Animeu-vos i veniu!.

FE I PAU
Ara que per la fe hem esdevingut amics de Déu, estem en pau amb Ell, gràcies al Senyor nostre Jesucrist. Ell ens ha introduït, per la fe, en aquesta situació de gracia en la qual ens trobem...
Romans 5,1-2

BAPTISMES
El dia 13 de Maig, van rebre el sagrament del baptisme els infants: Daniel Leaños Lijeron, i Martí Cubinsà Torres.
Moltes felicitats!