PLAÇA DE LA VILA, 9 08339 VILASSAR DE DALT Telf. 93 750 83 04dimecres, 30 de maig de 2012

Sortida Pasqual de la parròquia a Reus
Crònica de l’Excursió Parroquial
El dissabte 26 de maig per celebrar la Pasqua del Senyor i dins el mes de Maria, vam anar d’excursió Parroquial a la bonica ciutat de Reus (Tarragona). A les 8 de matí ens posàrem en ruta, i després de fer una paradeta per esmorzar arribàrem al Santuari de la Mare de Déu de la Misericòrdia, patrona de la ciutat, on celebràrem una eucaristia molt viscuda i tinguèrem l’oportunitat d’acompanyar els cants amb l’orgue que tenen a dalt el cor. Després de la missa vam venerar a la Verge, i el prevere responsable del Santuari, Mn. Antoni Roquer, ens ensenyà les diferents sales on vam poder veure un petit museo de vestits de la Verge i uns quants calzes, entre altres objectes religiosos. Mn. Jordi, amb agraïment i representació del grup va obsequià a Mn. Antoni amb un llibre dels nostres Sants Màrtirs. Tot seguit anàrem al centre de la ciutat per fer una visita guiada per la preciosa “Ruta Modernista”, on gaudírem de les obres dels nostres millors arquitectes catalans. Vam comenzar per les façanes de les cases Rull i Gasull de Lluís Domènech i Montaner, per continuar amb les cases Grau i Sagarra, de Pere Caselles. Tot seguit  arribàrem a la Plaça Prim, on es troba una gran escultura d’aquest general, passàrem per davant del Teatre Fortuny i el Portal de l’ Àngel, ens van instruir amb la història de  la plaça del Mercadal i després vam poder veure per dins l’Ajuntament de Reus, amb la seva gran sala de plens, on la guia ens explicà que una rosa és el símbol de la ciutat. Continuàrem amb  la casa Navàs, de Domènech i Montaner, i entràrem a la Prioral de St. Pere, l’església més antiga que tenen, d´estil gòtic i construïda al segle XVI, és considerada un dels edificis més emblemàtics i està dedicada a St. Pere, patró de la ciutat. Com a curiositat dir que Gaudí va ser batejat  en aquesta església, i que hi ha enterrat el cor del pintor reusenc  Marià  Fortuny, reconegut artista del segle XIX. Vam acabar el recorregut al Gaudí Centre, modern espai temàtic  que permet al públic de totes les edats entendre de forma dinàmica els secrets de la vida i l’obra de l’universal  arquitecte, descobrir la formació dels seus grans dots creatius i conèixer  la ciutat que el va inspirar, i que per sorpresa de tots no hi ha cap obra seva… Al finalitzar i com que ja era l’hora de dinar ens dirigírem cap el restaurant, i en un ambient joiós i festiu, entre plat i plat, comentàvem les impressionants i espectaculars obres que acabàvem de veure. Després del cafetó, vam tenir temps de lleure per passejar-nos  pels carrers més comercials, mirar botigues… i a les sis de la tarda tornàvem cap a Vilassar, tots engrescats i contents d’haver viscut un dia tan intens de fe, cultura i germanor!.
Mª Jesús Guasch

dimarts, 29 de maig de 2012

Full133 27-5-2012-B (1)

Obertura dels Sants Màrtirs 2012
AGRAÏMENT I RELLEU DE LA JUNTA DE LA CONFRARIA DELS SANTS MÀRTIRS
El passat dimarts vam tenir reunió de la junta dels Sants Màrtirs. Junt amb la Mª Teresa Prats i Joan Pibernat també hi ha altres membres de la junta que han decidit dimitir per així deixar pas altres persones de la parròquia.
Les persones que deixen la junta són: Xavier Vilà, Rosa Mª. Bassa i Ernest Sala. També els hi vull donar un sincer agraïment per tot el que han fet durant aquests anys que han estat en la junta, per la comprensió i aprofundiment del que signifiquen els Sants Màrtirs per a la parròquia de Sant Genís de Vilassar. Un exemple el tenim amb l’edició del llibret titulat “Petita història dels Sants Màrtirs de Vilassar de Dalt”,
l’anada a Càller i moltes més coses. També durant aquests últims deu anys, la Festa Major ha anat consolidant-se en els diferents actes que hi ha durant els tres dies en què els Sants Màrtirs estan amb les portelles obertes. Cal destacar una molt bona relació amb l’Ajuntament.
No es tracta en aquest breu escrit de fer un elenc de tot el que s’ha aconseguit durant aquests anys en que la junta presidida per la Mª Teresa Prats ha anat fent. Això ja constarà en els llibres de la història de Vilassar de Dalt. Però sí que voldria manifestar, que realment aquesta junta ha treballat molt per consolidar la Festa Major dels Sants Màrtirs, tot vetllant per la seva arrel cristiana i també la seva vessant popular.
Encara queden moltes coses a fer. No només mantenir el que s’ha fet fins ara sinó encara millorar-ho més, perquè amb el pas del temps arreli encara amb més força la devoció als Sants Màrtirs per part de tots els vilassarencs.
Encomanem a Déu, per intercessió dels Sants Màrtirs, que la nova junta es deixi guiar per l’Esperit Sant per ajudar a mantenir la flama de la devoció sincera i eclesial als nostres copatrons.
Mn. Jordi Gutiérrez Bassa, Rector.Full133 27-5-2012-B (2)

CÀRITAS VILASSAR
Tornem a obrir la botiga de roba solidària els divendres de 17:00 a 20:00.
Aliments: Sucre, llegums crus i cuits, llet desnatada i semi, conserves de tonyina i sardines. Altres: dues estufes de butà, una taula de menjador (4 persones) i un cotxet per a bessons.

TROBADA FESTIVA DELS PORTANTS DEL SANT CRIST
El dissabte 19 de maig, com cada any, el Cos de Portants amb els seus cantaires, la seva directora, les organistes de la Parròquia, i el nostre rector, ens vam reunir per fer un dinar de germanor. Amb un ambient joiós i familiar vam compartir taula i el record dels dies de Setmana Santa. Feia goig de veure més de quaranta persones aplegades en una llarga i única taula.

TROBADA A MONTSERRAT DELS GRUP GOA
El dissabte dia, 2 de juny, ens reunirem tots els grups d’Oració i Amistat de Catalunya, per celebrar junts la Pasqua del Senyor. Si voleu acompanyar-nos a Montserrat no cal que sigueu del grup, podeu venir-hi també i viure un dia inolvidable de pregària i germanor. Per demanar més informació entreu després de les misses a la sagristia. Us convidem a compartir un dia de fe sota l’esguard de la nostra estimada Moreneta.

REUNIONS DE LA SETMANA
Comissió de Montserrat ,el dimecres 30, a les 20:30.

MES DE MARIA
El mes de maig és tradicionalment marià, per això, el mes de maig és diu el mes de Maria. L’Església viu a tot el món el temps de Pasqua en el qual celebrem la triomfal resurrecció de Jesucrist nostre Senyor. Junt amb aquest temps festiu i d’agraïment a Déu també tenim especialment present a la Verge Maria. Hi ha unes oracions molt boniques per resar el mes de maria. Cada dia 10 minuts abans de la Missa de les 20:00h resem el mes de Maria. Si algú vol aquest full que el passi a demanar a la sagristia després de les Misses.

CATIFES PER CORPUS
Agrairem a tots els que vulgueu ajudar a la confecció de catifes de flors, vingueu el dissabte dia 9 de juny als locals parroquials, a partir de les 10 del matí, per desfer els clavells.

CONCERT DE PIANO
El dissabte, 9 de juny, al Casal Popular hi haurà un concert ofert pels alumnes de la Mª Jesús Guasch, organista de la parròquia, a les 18:00. S’acceptarà un donatiu lliure que havent pagat les despeses per ús del teatre que demana la junta del Casal s’oferirà íntegre per Càritas Vilassar. Us hi esperem!.

BAPTISMES
El dia, 19 de Maig, van rebre el sagrament del baptisme els infants: Emma Álvarez Maroto, Unay Sánchez Torres i Francisco José Vilches López; el dia 20 el van rebre, Judith Vidal Ciller, Marta Vidal Ciller, Marta Tallón Jiménez i Jesús Tallón Jiménez. Moltes felicitats!

CASAMENTS
El dia 20 de Maig van celebrar el sagrament del matrimoni: José Ramón Vilches Ruíz i María Jesús López García. Moltes felicitats!


PRIMERES COMUNIONS
El dia, 20 de Maig, van rebre per primera vegada el sagrament de la comunió els infants: Gisela Anaya Carmona, Lorena García Arnaiz, Bernat Esquís Casanovas, Luis Aguilar Roca, Belén González Baraguay, Gerard Palacios Serra, Fran Vilches López. Moltes felicitats!