PLAÇA DE LA VILA, 9 08339 VILASSAR DE DALT Telf. 93 750 83 04dijous, 14 de juny de 2012

CONERT A BENEFICI DE CÀRITAS
El dissabte 9 de juny, els alumnes de la Mª Jesús Guasch, organista de la nostra Parròquia, van oferí el seu concert de fi de curs de piano al Casal Popular a benefici de Càritas, el teatre que era ple de gom a gom va gaudir amb els joves pianistes; aquests nois i noies estudiants són el futur musical del nostre poble de Vilassar. Moltes felicitats a tots i per molts anys!.

dimecres, 13 de juny de 2012

TROBADA DELS GRUS G.O.A. A MONTSERRAT

El dissabte 2 de juny, els Grups d’Oració i Amistat de l’arquebisbat de Barcelona ens reunírem a Montserrat per celebrar plegats els 40 anys d’aquest moviment catòlic. El grup de la nostra Parròquia sortírem a les 8 del matí, i després de recollir els grups de Granollers i Terrasa, ens diriguírem  cap a Montserrat. A l’arribar assistírem a la Missa conventual de les onze del matí, tot seguit anàrem a la sala st. Miquel, on el pare Josep Mª Sanromà ens explicà el lema d’enguany:”Feliç tu que has cregut”, i valorà molt positivament la gran tasca que es pot fer amb l’oració. Després ens férem una  foto de grup davant les escales de la plaça, érem una bona colla!. Abans de dinar vam tenir temps de pujar a fer un petó a la Verge, posar espelmes…I ja tots reunits al menjador compartírem taula, salutacions i experiències. Cap a les sis visitàrem el Monestir de St.Benet, que data del 1952, on la mare superiora ens adreçà unes interessants paraules sobre la vida monàstica, vam resar, ens enseyaren l’hort, i les vam acompanyar amb les vespres. A l’acabar ja tornàrem cap a casa, amb la força de la pregària que ens havia acompanyat tot el dia. Per molts anys!.

dimarts, 12 de juny de 2012

Full135 10-6-2012-B (1)

CORPUS CHRISTI

                                                               
                                    Canta, llengua, el sant misteri
Del gloriosíssim Cos
I de la Sang preciosa
          Que el Senyor de les nacions,
    Fruit d’entranya generosa,
      Ha vessat per salvar el món.
        De genolls, doncs, adorem-lo,
   Aquest Sagrament tan gran;
                           I el qui fou imatge antigaDeixi lloc al ritu nou:
Que la nostra fe supleixi
El defecte dels sentits.
A Déu Pare i al Fill únic
Donem glòria i honor,
Majestat i benaurança,
Força i benedicció;
I donem igual lloança
al qui procedeix d’ambdós.
Amén.

Full 135 10-6-2012-B (2)

CRÒNICA DE L’EXCURSIÓ PARROQUIAL
El dissabte 26 de maig per celebrar la Pasqua del Senyor i dins el mes de Maria, vam anar d’excursió Parroquial a la bonica ciutat de Reus (Tarragona). A les 8 de matí ens posàrem en ruta, i després de fer una paradeta per esmorzar arribàrem al Santuari de la Mare de Déu de la Misericòrdia, patrona de la ciutat, on celebràrem una eucaristia molt viscuda i tinguérem l’oportunitat d’acompanyar els cants amb l’orgue que tenen a dalt el cor. Després de la missa vam venerar a la Verge, i el prevere responsable del Santuari, Mn. Antoni Roquer, ens ensenyà les diferents sales on vam poder veure un petit museu de vestits de la Verge i uns quants calzes, entre altres objectes religiosos. Mn. Jordi, amb agraïment i representació del grup va obsequià a Mn. Antoni amb un llibre dels nostres Sants Màrtirs. Tot seguit anàrem al centre de la ciutat per fer una visita guiada per la preciosa “Ruta Modernista”, on gaudírem de les obres dels nostres millors arquitectes catalans. Vam començar per les façanes de les cases Rull i Gasull de Lluís Domènech i Montaner, per continuar amb les cases Grau i Sagarra, de Pere Caselles. Tot seguit arribàrem a la Plaça Prim, on es troba una gran escultura d’aquest general, passàrem per davant del Teatre Fortuny i el Portal de l’ Àngel, ens van instruir amb la història de la plaça del Mercadal i després vam poder veure per dins l’Ajuntament de Reus, amb la seva gran sala de plens, on la guia ens explicà que una rosa és el símbol de la ciutat. Continuàrem amb la casa Navàs, de Domènech i Montaner, i entràrem a la Prioral de St. Pere, l’església més antiga que tenen, d´estil gòtic i construïda al segle XVI, és considerada un dels edificis més emblemàtics i està dedicada a St. Pere, patró de la ciutat. Com a curiositat dir que Gaudí va ser batejat en aquesta església, i que hi ha enterrat el cor del pintor reusenc Marià Fortuny, reconegut artista del segle XIX. Vam acabar el recorregut al Gaudí Centre, modern espai temàtic que permet al públic de totes les edats entendre de forma dinàmica els secrets de la vida i l’obra de l’universal arquitecte, descobrir la formació dels seus grans dots creatius i conèixer la ciutat que el va inspirar, i que per sorpresa de tots no hi ha cap obra seva… Al finalitzar i com que ja era l’hora de dinar ens dirigírem cap el restaurant, i en un ambient joiós i festiu, entre plat i plat, comentàvem les impressionants i espectaculars obres que acabàvem de veure. Després del cafetó, vam tenir temps de lleure per passejar-nos pels carrers més comercials, mirar botigues… i a les sis de la tarda tornàvem cap a Vilassar, tots engrescats i contents d’haver viscut un dia tan intens de fe, cultura i germanor!.
Mª Jesús Guasch

5è ANIVERSARI GRUP D’ORACIÓ I AMISTAT
El dissabte 16 de juny, el grup de la Parròquia celebrarem el nostre 5è aniversari a la missa de les vuit del vespre, després tindrem uns testimonis i ens acomiadarem amb un pica- pica. Tots hi sou convidats!.

GRUP DE LA LLANA
Aquest dimarts 12 de Juny, de 4 a 6 de la tarda com cada mes , ens retrobarem el grup de la llana però aquesta vegada ho farem per berenar una mica i agafar unes vacances fins passat l´estiu ,que continuarem la nostra tasca com cada any.
Us esperem doncs, dimarts vinent.

BAPTISMES
El dia 3 de Juny va rebre el sagrament del baptisme l’infant: Hugo Rojas Heredia. Moltes felicitats!.

DEFUNCIONS
El dia 1 de Juny va morir, Antonio Medina Rueda als 83 anys.
Reposi en pau.

EN RECORD D’EN ROSSEND FONTS
El dimecres 6 de juny va fer dos anys del traspàs a la casa del Pare d’en Rossend Fonts, organista de la nostra Parròquia durant 50 anys. Les teves alumnes i feligresos no t’ oblidem i et recordem en les nostres oracions. La teva presència, estimat professor, sempre hi és present quan toquem l’orgue i ben segur que el so de les seves notes t’arriba a dalt el cel. Gràcies per tot, a reveure, Rossend.

SANTS MÀRTIRS
S’han recollit 1332,50 euros, tretes les despeses s’han entregat a la parròquia 1241,50. Moltes gràcies a tots els congregants que hi han col·laborat.