PLAÇA DE LA VILA, 9 08339 VILASSAR DE DALT Telf. 93 750 83 04dissabte, 23 de juny de 2012

5è ANIVERSARI GRUP D’ORACIÓ I AMISTAT “MARE DE DÉU DE LA CISA”
El dissabte,16 de juny, a la Missa de les vuit del vespre, el grup de la Parròquia  vam celebrar el nostre 5è aniversari. Després de l’Eucaristia, l’Ana Petit, presidenta dels grups G.O.A  de l’arquebisbat de Barcelona, ens explicà de manera resumida que és aquest moviment catòlic i qui el va fundà. Seguidament  i després de la benedicció final, sortírem dos testimonis , un de Vilassar i l’altre de Terrasa, i de cloenda ens parlà  Mn. Ramon Mor, iniciador del nostre grup “Mare de Déu de la Cisa”; per  finalitzar  l’acte  Mn. Jordi convidà a tothom al sopar de germanor que ens esperava…Per molts anys i endavant!. La pregària  és el camí més directe per comunicar-se amb Déu, per això us convidem a tots a que passeu un ratet cada dijous de 16 a 20h a l’Adoració que es fa al Santíssim, i els primers dijous de més després de la missa us animem acompanyar-nos a l’Oració. El proper dia, i com a fi de curs, serà el 5 de juliol. Us hi esperem!.
Grup d’Oració i Amistat

dimarts, 19 de juny de 2012

FOTOS DEL DIA DE CORPUS
Seixanta dies després del Diumenge de Resurrecció, l’Església celebra la Festivitat de Corpus Christi, dedicada a venerar l’Eucaristia. Nosaltres, diumenge passat, ens aplegàrem de bon matí per guarnir la plaça de catifes de flors per a la processó Solemne de la tarda.
Tot molt senzill, però ple de detalls de la nostra fe: el llibre dels Evangelis amb l’alfa i l’omega, que ens recorda que Crist es principi i fi de totes les coses; el rosari,  per la importància del seu rés per apropar-nos a Maria, la nostra mare; i,  no podia faltar, la Creu, el símbol més important que tenim els cristians.
Un cel estrellat donava entrada a l’església a tots els nens i nenes que aquest any han fet la Primera Comunió, per assistir a la missa i celebrar la festa del Cos i la Sang de Crist, que és el que ells han rebut per primera vegada, i tant de bo continuïn participant a cada festa.
Acabada la missa, processó per la plaça precedida per la Custòdia, exposició del Santíssim i benedicció

solemne des de l’atri de l’església.
Donem les gràcies a totes les persones que, tant dissabte com diumenge, ens van ajudar a preparar les flors i confeccionar les catifes i als qui desinteressadament ens van proporcionar materials per poder-ho fer.
Comissió de Corpus      

Full136 17-6-2012-B (1)

FRAGMENT DE L’HOMILIA DEL SR. CARDENAL LLUIS DEL DIA DEL CORPUS D’AQUEST ANY
El Sant Pare Benet XVI, en la seva homilia de la solemnitat del Corpus d’ enguany, ha parlat de la importància de l’adoració al Santíssim Sagrament de l’altar on hi ha realment present Jesucrist mort i ressuscitat. El Papa posa en relleu la importància de reconèixer la centralitat de la celebració de la missa, en la qual el Senyor convoca el seu poble, el reuneix entorn de la doble taula de la Paraula i del Pa de vida, l’alimenta i l’uneix a Ell mateix en l’oferiment del Sacrifici.
Tanmateix aquest enfocament que ens ha facilitat el Concili Vaticà II no ha d’anar en detriment de l’adoració com a acte de fe i de pregària dirigit al Senyor realment present en el Sagrament de l’altar. No hem de contraposar celebració de la Missa i adoració del Santíssim. Tot al contrari. El Papa diu que el culte al Santíssim Sagrament constitueix com l’ambient espiritual en el qual la comunitat pot celebrar bé i en veritat l’Eucaristia. Només si està presidida, acompanyada i seguida d’aquesta actitud interior de fe i d’adoració, l’acció litúrgica pot expressar el seu ple significat i valor.
Tots recordem impressionats aquells llargs moments d’adoració al Santíssim en silenci per part de més d’un milió i mig de joves en la Jornada Mundial de la Joventut a Cuatro Vientos. Aquella vetlla d’adoració va preparar la participació en l’Eucaristia del dia següent. Ens cal recuperar en la nostra vida de pietat cristiana la visita al Santíssim i l’adoració al Santíssim Sagrament de l’altar per tal de revitalitzar la nostra vida cristiana i la de les nostres parròquies i comunitats. La processó pels carrers de la ciutat de Barcelona que farem aquest vespre va dirigida a l’adoració i és una expressió de fe en aquell que ha viscut entre nosaltres i continua fent-nos companyia en el nostre camí per a aquest món. Avui ens unim amb l’Església diocesana de Dublin que està celebrant el 50è. Congrés Internacional Eucarístic, tot recordant el que es va celebrar a Barcelona l’any 1952.


Full 136 17-6-2012-B (2)

TROBADA DELS GRUPS G.O.A. A MONTSERRAT
El dissabte 2 de juny, els Grups d’Oració i Amistat de l’arquebisbat de Barcelona ens reunírem a Montserrat per celebrar plegats els 40 anys d’aquest moviment catòlic. El grup de la nostra Parròquia sortírem a les 8 del matí, i després de recollir els grups de Granollers i Terrasa, ens dirigírem cap a Montserrat. A l’arribar assistírem a la Missa conventual de les onze del matí, tot seguit anàrem a la sala st. Miquel, on el pare Josep Mª Sanromà ens explicà el lema d’enguany:”Feliç tu que has cregut”, i valorà molt positivament la gran tasca que es pot fer amb l’oració. Després ens férem una foto de grup davant les escales de la plaça, érem una bona colla!. Abans de dinar vam tenir temps de pujar a fer un petó a la Verge, posar espelmes…I ja tots reunits al menjador compartírem taula, salutacions i experiències. Cap a les sis visitàrem el Monestir de St.Benet, que data del 1952, on la mare superiora ens adreçà unes interessants paraules sobre la vida monàstica, vam resar, ens ensenyaren l’hort, i les vam acompanyar amb les vespres. En acabar ja tornàrem cap a casa, amb la força de la pregària que ens havia acompanyat tot el dia. Per molts anys!.

5è ANIVERSARI GRUP D’ORACIÓ I AMISTAT “MARE DE DÉU DE LA CISA”
Aquest dissabte 16 de juny, el grup de la Parròquia celebrem el nostre 5è aniversari a la Missa de les vuit del vespre.

64ª ROMERIA A MONTSERRAT
Aquest divendres 22 comença la Romeria a Montserrat d’ enguany i durarà fins el 25 de juny. El diumenge 24, dia de Sant Joan, serà el dia de Vilassar. A la Missa conventual farem la nostra presentació i les ofrenes. Com cada anys esperem que pugin molts vilassarencs a compartir amb els romeus aquest dia a Montserrat.

DIADA DE CORPUS
Seixanta dies després del Diumenge de Resurrecció, l’Església celebra la Festivitat de Corpus Christi, dedicada a venerar l’Eucaristia. Nosaltres, diumenge passat, ens aplegàrem de bon matí per guarnir la plaça de catifes de flors per a la processó
                                                        Solemne de la tarda.
 Tot molt senzill, però ple de detalls de la nostra fe: el llibre dels Evangelis amb l’alfa i l’omega, que ens recorda que Crist es principi i fi de totes les coses; el rosari, per la importància del seu rés per apropar-nos a Maria, la nostra mare; i, no podia faltar, la Creu, el símbol més important que tenim els cristians.
Un cel estrellat donava entrada a l’església a tots els nens i nenes que aquest any han fet la Primera Comunió, per assistir a la missa i celebrar la festa del Cos i la Sang de Crist, que és el que ells han rebut per primera vegada, i tant de bo continuïn participant a cada festa.
Acabada la missa, processó per la plaça precedida per la Custòdia, exposició del Santíssim i benedicció
solemne des de l’atri de l’església.
Donem les gràcies a totes les persones que, tant dissabte com diumenge, ens van ajudar a preparar les flors i confeccionar les catifes i als qui desinteressadament ens van proporcionar materials per poder-ho fer.
Comissió de Corpus

BAPTISMES
El dia 9 de Juny va rebre el sagrament del baptisme l’infant: Jofre Villagrasa Pujol.
Moltes felicitats!

DEFUNCIONS
El dia 9 de Juny va morir, Juan García Sánchez als 87 anys, el dia 11,Rodolfo Casas Colomer als 85 anys i
Francisca Matallana López als 77 anys.
Reposin en pau.