PLAÇA DE LA VILA, 9 08339 VILASSAR DE DALT Telf. 93 750 83 04dimecres, 11 de juliol de 2012

Vilazari 978

Entre els dies 6 i 22 de juliol, Vilassar de Dalt celebra tot un conjunt d'actes agrupats sota la denominació Vilazari 978.
És un programa que gira al voltant de la obertura de visites al castell després de molts anys no ha estat possible realitzar-les.
Són activitats adreçades a petits i grans per donar conèixer el Vilassar medieval: tallers, passejades, gastronomia i música, i lògicament, la descoberta del castell.
La parròquia participa com una entitat col·laboradora en aquest esdeveniment que vol donar projecció al poble a partir de potenciar i donar a conèixer la seva història i el seu patrimoni.

La participació de la parròquia es dóna per partida dobla:
- els dies 7 i 8 de juliol es van fer dues matinals d'obertura del Museu Parroquial. La visita és gratuita, com sempre, i oberta a tots els públics. Es conserven les restes de l'antiga església gòtica i parts dels elements que constitueixen algunes de les modificacions que s'hi van realitzar al llarg del temps.
El discurs del museu enllaça temes històrics, arquitectònics, artístics i de la història de l'art amb la història i els elements de la fe cristiana, tot això, exposat i explicat de manera molt visible.
Cal entendre que juntament amb el castell, la parròquia era l'altre gran edifici del municipi.
L'església, en molts aspectes, vertebrava la vida del poble.
- 14 de juliol, activitat pels més petits. Una de les activitats més importants que realitzava l'Església, era la còpia i estudi de llibres. És en aquest sentit que la parròquia obre les portes per tal que els més petits puguin "practicar l'escriptura amb lletres gòtiques" dins de l'església, quasibé com ho feien els monjos en els monestirs.
La parròquia, una vegada més, es posa al servei del poble per participar i ajudar en tot allò que li és possible.
Des d'aquestes línies, volem agraïr la visita de les persones que varen venir al Museu Parroquial.