PLAÇA DE LA VILA, 9 08339 VILASSAR DE DALT Telf. 93 750 83 04dissabte, 25 de maig de 2013

Pelegrinatge de l'Arxidiòcesi de Barcelona a Roma

El dissabte 18 de maig sortíem de Barcelona amb destinació Roma, acompanyats pel nostre cardenal arquebisbe, Lluís Martínez Sistach, per viure tres dies inoblidables de fe, cultura i germanor.

El primer dia visitàrem algunes de les esglésies més importants de Roma: la Basílica de Santa Maria la Major, situada al cim del turó d’Esquilino, és una de les quatre basíliques papals de Roma, allí tot el grup vam fer-hi una pregària. Continuàrem amb Sant Joan del Laterà, anomenada la “catedral de Roma i del món”. Fou l’església principal  i residència dels Papes des de l’emperador Constantí fins a la construcció de Sant Pere. Després ens apropàrem a la Basílica de Sant Pere Encadenat, on gaudírem d’una de les joies de Roma: “El Moisès” de Miquel Àngel. Va ser erigida al segle V, per guardar al seu interior les cadenes que sant Pere va dur durant el seu empresonament.

El segon dia, ens traslladàrem a la Basílica de Sant Pere, per viure un dels moments més importants del pelegrinatge: la missa presidida pel nou Sant Pare Francesc i concelebrada pel nostre cardenal arquebisbe. Va ser una celebració molt viscuda per tots, emotiva i entranyable. El nou sant Pare ens va transmetre el seu carisma espiritual  en aquest “any de la fe”. A la tarda coneixerem alguns secrets de la ciutat eterna, va ser el moment de baixar sota terra i visitar una de les moltes catacumbes que hi ha a Roma: les de St. Sebastià, ubicades a la Via Appia, és considerada el lloc on van trobar els cossos  de St. Pau i de St. Pere després d’haver estat capturats durant la persecució dels cristians de Valerià. A continuació visitàrem també la Basílica de Sant Sebastià  de les Catacumbes, continuàrem amb la Basílica de Sant Pau Extramurs, la més gran després de la Basílica de Sant Pere.

El tercer dia ens vam traslladar al Vaticà per celebrar una Eucaristia presidida pel nostre cardenal arquebisbe  i on tinguérem el goig de tocar l’orgue de la Basílica de Sant Pere, el temple més important de la cristiandat, que conté  famoses obres d’art com “La pietat”. A continuació  visitàrem tota la Basílica, les tombes dels sants Pares, “La Catedra Petri”, la seu del apòstol sant Pere, que està enterrat al subsòl  i després la plaça, abraçada per columnes, que és l’obra mestra arquitectònica de Bernini. Ja al vespre tornàrem cap a Barcelona, tots contents i reconfortats d’aquests dies tan intensos i fraternals, veient en directe el bressol de la nostra religió  i la bellesa de les obres d’art que envolten tot Roma.

Va ser una experiència que ens va ajudar a tots espiritualment i que sempre portàrem als nostres cors!.

Maria Jesús Guasch